10 redenen om jouw administratie digitaal te doen

Doe jij je boekhouding nog steeds op papier? Wij geven je graag onze 10 redenen om jouw administratie digitaal te doen.

01. Geen verlies aan informatie 

In een digitale boekhouding heb je altijd alles compleet. Als je secuur je bonnetjes fotografeert of scant, en ze naar een speciaal mailadres stuurt of ze uploadt, ben je nooit iets kwijt. Het zal je niet je kop kosten als je er eentje kwijt bent maar het kan wel vervelende gevolgen hebben. 

02. Kleinere kans op fouten 

Hoe meer je gegevens online bewaart, hoe kleiner de kans op fouten. In boekhoudsoftware worden veel gegevens automatisch opgeslagen. Daardoor hoef je namen en rekeningnummers niet steeds handmatig in te voeren, en wordt de kans op een menselijke fout flink gereduceerd. 

03. Ruimtebesparing 

Je werkkamer of kantoor gaat steeds meer op een archief lijken, met al die mappen met facturen et cetera. Als je je administratie online bijhoudt staat alles in de cloud. Daar iets kwijtraken is onmogelijk, en een brand kan er ook geen schade aanrichten. Wat je wél moet doen is een sterk wachtwoord kiezen, en dat regelmatig wijzigen. Voordeel is ook dat je meer en langer kunt bewaren: opslag in de cloud kost jou immers geen ruimte. 

04. Meer overzicht 

Je kunt je de moeite besparen om handmatig te berekenen hoe je bedrijf rendeert. Online boekhoudsoftware genereert zelf overzichten, en vaak kan je zelf een format voor een rapportage maken. Met één druk op de knop zie je dan de gegevens die voor jou het belangrijkste zijn, ook om eventueel bij te kunnen sturen. 

05. Altijd toegankelijk 

Een extra voordeel van online administreren is dat jouw gegevens altijd bereikbaar zijn, waar je ook bent. Mede door mobiel internet heb je je administratie in een paar klikken beschikbaar. Terwijl een medewerker gegevens bijwerkt, zie jij real-time wat er gebeurt en welke invloed dat heeft. 

06. Nóg betere samenwerking met Rens & Goossens 

Hoe meer jij digitaal werkt, des te meer Rens & Goossens voor jou kan betekenen. Online kunnen we jou nóg beter en sneller van dienst zijn! 

07. Sneller je geld ontvangen 

Als je je eigen facturen ook digitaliseert, kan je je klanten vragen om met iDEAL te betalen. Een deel van je klanten zal jouw rekeningen daardoor waarschijnlijk eerder betalen. Overleg met je bank hoe dit voor jou werkt. Bijkomend voordeel is dat betaaltermijnen automatisch worden bewaakt, en je ook automatische herinneringen kunt laten sturen. Ook dit scheelt jou veel handwerk. 

08. Administraties koppelen 

Als je digitaal werkt, kan je verschillende administraties met elkaar koppelen. Door bijvoorbeeld orderadministratie, voorraadbeheer en bank aan elkaar te koppelen (we noemen dit ketenoptimalisatie), krijg je nog meer inzicht in jouw bedrijf. 

09. Modern én milieuvriendelijk 

Minder papieren facturen, printjes, enveloppen en postzegels gebruiken is niet alleen goedkoper, maar ook modern en milieuvriendelijk. Dit is een groot pluspunt voor jouw bedrijf, als jouw klanten maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden.

10. Imago is everything

Door digitaal te werken straal jij uit dat jij met je tijd mee gaat. Een bewuste keuze die niet alleen goed is voor het milieu maar jouw bedrijf tegelijk een modern imago geeft.

Wij hopen dat deze 10 redenen om jouw administratie digitaal te doen hebben geholpen om in te zien dat het makkelijker en sneller kan. Werk jij nog niet digitaal maar wil jij dit wel? Neem contact met ons op of loop binnen bij ons op kantoor. Wij helpen je graag verder.

Artikel delen: