Alles over de zakelijke tankpas

Heb jij een zakelijke tankpas?

Een tankpas zou volgens de vele berichten in de media een fantastische oplossing moeten zijn voor onder andere je bonnenadministratie. Gelijk doen dus, denken velen! Maar is de tankpas werkelijk zo’n winstpakker? Wij zetten dit voor je op een rij.

De belangrijkste voordelen van een tankpas liggen in lijn der verwachting: het maakt inderdaad de bonnenadministratie een stuk overzichtelijker. In plaats van het bewaren en verwerken van losse vervaagde bonnetjes ontvang je een periodieke digitale factuur. Daarnaast kun je bij verschillende aanbieders de tankpas ook gebruiken voor het betalen van parkeren, reizen met OV, klein onderhoud aan je auto, autowasserij etc. Soms is dit zelfs mogelijk met een dekking in heel Europa. Dit kan dus ontzettend handig zijn, gedoe schelen en daarmee indirect kosten drukken. Deze diensten zijn echter niet gratis. Los van de maandelijkse kosten wordt er door sommige aanbieders een eenmalig tarief of een borgsom in rekening gebracht. Ook het berekenen van een percentage per transactie of het bekostigen van extra diensten zijn niet vreemd. Zoek de totale kosten dus goed uit om het meest geschikte aanbod voor jouw persoonlijke situatie te vinden!

Er zijn verschillende aanbieders op de markt actief. Hoewel prijzen fluctueren, geven we in onderstaand overzicht graag een indicatie van de kosten per aanbieder. Op tipsenadvies-administrateur (FM D 03.02.04) vind je bovendien een duidelijk overzicht van alle tankpasaanbieders.

Heb jij en vraag voor Rens & Goossens, neem dan contact met ons op of loop binnen bij ons op kantoor. Wij helpen je graag verder.

_

Artikel delen: